Kako sem pri 50.letih odpravila celulit

V celoti. Brez dragih operacij ali bolečih lepotnih posegov. Je to sploh mogoče? Pri petdesetih?  Je mogoče. Preverjeno na lastni koži. Preberite si, kako je to uspelo meni. O tem kaj je celulit in zakaj nastane, je bilo že veliko napisanega in prepričana sem, da smo s to temo že kar dobro seznanjene.

Sama sem pojav celulita na mojem telesu opazila kmalu po porodu, nekje okoli 20.leta. Sprva je bil komaj opazen, potem pa ga je bilo z leti vedno več. Iskala sem načine, da se ga znebim, najpogosteje pa sem izbrala lažji način, to je s kozmetičnimi sredstvi. Kupila sem to in ono kremo vrhunskih kozmetičnih znamk, a nekega vidnejšega učinka nikoli nisem zaznala. Zato sem v kozmetična sredstva izgubila zaupanje, opustila njihovo uporabo in se sprijaznila z nekoliko pomarančasto kožo, misleč, da učinkovitega sredstva ni.

Potem pa sem pri 45. letih svoj življenjski slog obrnila na glavo.

Ritual 1: Najprej sem se odločila za vadbo za moč z osebnim trenerjem. Prvo leto, sem vadila zgolj 1 x tedensko. Nato 2 x tedensko, v zadnjih dveh letih pa sem dodala še 1 – 2 vadbi za vzdržljivost. Telovadnica torej 4 x tedensko.

Foto Vir: osebni arhiv

Ritual 2: Nato se je zgodila sprememba pri prehrani. Trener mi je sestavil nizko hidratni jedilnik. Opustila sem vse žitarice in njihove predelane izdelke ( moke, testenine, riž,..), iz mojega jedilnika so izginili vsi nezdravi sladkorji.  Zmanjšala sem vnos škrobnih živil. Na jedilniku pa je bilo od sedaj veliko več beljakovin in vseh vrst zelenjave, najpogosteje sveže. Za grizljanje pa oreščki. Seveda neslani, brez dodanega olja, najboljše povsem naravni kot so orehi, lešniki, mandlji. Seveda sem vsak dan tudi pridno štela zaužite kalorije.

Foto Vir: osebni arhiv

Ritual 3: Vodo z okusi in sladkorji je zamenjala voda “iz pipe” in voda z okusi z “0 sladkorja”. Prav tako sem tudi povečala vnos tekočine in nekaj dcl na dan v najmanj 2 l dan po požirkih prek celega dne ( štejeta tudi nesladkana kava in čaj ).

Vir: Pinterest

In potem sem nekega dne opazila, da je mojega celulita manj. Občutno manj. Nekaj pa ga vendar še bilo. Zaradi vadbe in spremembe pri prehrani, sem opazila bolj napeto kožo ( povečala se je mišična masa) ter lepši tonus. In takrat me je prešinilo, da bi morda sedaj lahko ponovno preizkusila še kakšno kremico.

Ritual 4: Res sem dobro pregledala izbiro, prebrala komentarje in ocene na spletu ter se odločila za nekoliko dražjo različico. Nanašala sem jo vsako jutro in vsak večer na predele stegen, bokov, zadnjice in trebuha. A beseda nanašati ni pravilna, pravzaprav sem jo z masažnimi gibi vtirala od spodaj navzgor ( od kolen proti trebuhu). K temu sem dodala še peeling telesa 1 x tedensko, s čimer nisem zgolj odstranila odmrle kože, temveč sem tudi vzpodbudila mikrocirkulacijo.

Foto Vir: osebni arhiv

Epilog: po približno štirih tednih uporabe, sem nekega toplega, pozno poletnega dne, na terasi brala knjigo. Bilo je vroče in bila sem v kopalkah, da ujamem še zadnje sončne žarke za tvorbo vitamina D. Moj mož je v senci pil kavo in kar naenkrat mi reče: ” A veš, da ti sploh nimaš celulita? Sploh ga nimaš.”

Zato verjemite. Lahko se ga znebite. Tudi po petdesetem letu. A ne na najlažji možni način, temveč s spremembo življenjskega sloga, s trdno voljo, pa tudi s kakšno dobro kremo za piko na i.

 

Naslovna fotografija vir: osebni arhiv

 

 

 

2019-02-15T06:09:21+00:00