Priporočili so mi jo in jaz jo priporočam naprej. Knjiga Požgani možgani dr.Davida Perlmutter-ja

Da je z našo prehrano nekaj zelo narobe, vemo že dolgo. Zato ne preseneča, da je na trgu poplava delavnic, tablet, knjig in še in še bi lahko naštevali. Žal pa je pretežni del teh vsebin namenjen zgolj hitremu zaslužku, informacije pa so nepreverjene, zavajajoče in včasih celo škodljive. In tega se zelo dobro zavedamo, zato pogosto ob oglasih s tovrstnimi informacijami samo zamahnemo z roko in gremo dalje.

In potem se zgodi, da spregledamo zelo pomembne informacije, tiste, ki so verodostojne, ki nam lahko za vedno spremenijo življenje. In prav takšne boste našli v knjigi Požgani možgani ( v originalu: Grain Brain ). Avtor je dr. David Perlmutter, mednarodno priznan nevrolog in strokovnjak za prehrano, v sodelovanju s Kristin Loberg.  Za svoj pristop k zdravljenju nevroloških motenj je dr. Perlmutter prejel številne nagrade in bil razglašen za zdravnika leta. Je avtor temeljnih raziskav in strokovnih knjig. Knjiga Požgani možgani pa je The New York Times Best Seller No.1. , zato o njem pišejo najuglednejši mediji kot so CNN, Times, Wall Street Journal idr..

Iz Knjige: “Presenetljiva resnica o žitaricah, ogljikovih hidratih in sladkorju – tihih ubijalcih vaših možganov”.

 

 

” Ko je nedavno izvirno izšla knjiga Požgani možgani, je tako med strokovnjaki kot laiki, zelo razburila duhove. Dr. David Perlmutter je namreč z njo dregnil v osje gnezdo, saj je širši javnosti predstavil problematično povezavo med načinom prehranjevanja in zdravjem možganov, ki jo je medicina (pre) dolgo potiskala v kot. Perlmutter trdi, da ima prehrana na zdravje naših možganov močan vpliv, tako dober kot slab, kar podkrepi z najnovejšimi znanstvenimi raziskavami.

Avtor, ki je nevrolog in specialist za nutristiko, v Požganih možganih, prepričljivo povezuje razvoj degenerativnih bolezni možganov denimo neozdravljivih Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni, z uživanjem ogljikovih hidratov”, so zapisali v založbi. Ogljikovi hidrati, še posebej tisti, ki vsebujejo veliko glutena in sladkorja, zvišujejo možnost razvoja možganskih bolezni, vse od demence, depresije, kroničnih glavobolov in nenazadnje tudi Parkinsonove in Alzheimerjeve.

dr. Perlmutter, Vir: drperlmutter.com

 

Na podlagi številnih znanstvenih raziskav z zelo reprezentativnimi vzorci v več tisočih, dr. Perlmutter, postavlja klasično prehranjevalno piramido na glavo.

“Požgane možgane pišem z namenom, da vam postrežem z informacijami, ki so čvrsto utemeljene v evolucijskih, modernih znanstvenih in fizioloških nazorih. Pričujoča knjiga se ne meni za okvire občeveljavnih laičnih dogem – pa tudi ne za interese korporacij”, Dr. David Perlmutter

Zaključek boste naredili sami, ko boste prebrali knjigo.

Več o dr. Perlmutterju na: http://www.drperlmutter.com

Recepte za pripravo nizkohidratnih jedi najdete v knjigi Jej kot superčlovek: http://www.potentia.si/knjiga-jej-kot-superclovek-je-ponovno-tukaj-tokrat-s-podvojeno-vsebino/

 

Foto na naslovnici: osebni arhiv

2019-02-27T08:58:53+00:00

Leave A Comment