Velikonočni prazniki in minimalistična okrasitev doma

Velikonočni prazniki mi predstavljajo izročilo naših prednikov, slovensko tradicijo in predvsem čas, ko se vsa družina ponovno zbere okoli polne mize. Žalosti me, ko vidim, da se tudi ta lepi praznik druženja in običajev spreminja v komercialno zabavo, kjer vsak želi nekaj zaslužiti. Prav zato, sem izbrala ideje za preprosto, naravno okrasitev doma, ki ne izžareva blišča, temveč domačnost in toplino.

 

Tulipani v glavici zelja, Vir: Pinterest

 

Vir: Pinterest

Z otroki kličemo pomlad že od Gregorjevega dalje, ko v dnevno sobo postavimo dva metra visoko brezovo vejo in jo okrasimo s cvetlicami, ptički in metulji iz naravnih materialov. Pred velikonočnimi prazniki na mizo postavimo še keramičnega zajčka in velik šopek pomladnega cvetja z našega vrta. Potem je čas za peko in kuho slastnih velikonočnih jedi, ki jih pripravimo na zdrav način. Recepte najdete v knjigi Jej kot super človek: http://www.potentia.si/knjiga-jej-kot-superclovek-je-ponovno-tukaj-tokrat-s-podvojeno-vsebino/

 

Vir: Pinterest

 

Vir: Pinterest

Zakaj izbrati minimalistični dekor? Zato, ker je pomembno, da v našem domu dominira drugačno doživetje. Doživetje, ko skupaj barvamo in krasimo pirhe; doživetje, ko kuhinjo in jedilnico preplavi vonj doma pečene nizko hidratne potičke ter doživetje, ko dedek pokaže, kako so včasih “sekali – ciljali pirhe”, otroci pa so uživali v trkljanju le- teh po doma narejenih “tobogančkih”.

 

Vir: Pinterest

 

Vir: Pinterest

Želim Vam lepe praznike. Naj bodo ustvarjalni po starih šegah in navadah, ki so skoraj že zbledele, a so zato toliko bolj dragocene ter zdravi s sodobnimi smernicami kuhanja in priprave jedi, ki naše telo krepijo in ga ohranjajo v odlični formi.

 

Vir: Pinterest

 

Vir: Pinterest

 

2019-04-16T05:49:22+00:00

Leave A Comment