Najboljše kreme, serumi in korektivna nega proti rdečici

Zelo veliko žensk se po 45. letu začne srečevati z rdečico na obrazu, vratu ali dekolteju. Vzroki zanjo so različni: od nekoliko bolj izsušene in s tem občutljive kože, alergij, ekcemov ali kuperoze. Seveda pa nega zasnovana prav za kožo nagnjeno k rdečici vidno izboljša tudi pordelo kožo, ki je nismo dovolj zaščitile pred soncem in tudi pri rdečici okoli nosu, ki nam jo prinesejo nadležni jesensko zimski prehladi. A pri izraziti rdečici je najbolje najprej ugotoviti vzrok za le-to, obiskati dermatologa in se z njim posvetovati, manjše težavice, pa bomo morda lahko rešile kar same s pomočjo katere od predstavljenih kremic.

Kozmetične hiše, so že pred leti odkrile, da so ženske s tovrstnimi težavami tudi ena od dobrih tržnih niš in zato skoraj ni proizvajalca, ki ne bi v svoji ponudbi imel tudi kreme proti rdečici. A kot pri vseh kozmetičnih izdelkih, tudi na tem področju najdete kreme, ki učinkujejo in kreme, ki ne. Med odlične kreme, serume in korektivne izdelke po mnenju uporabnic svetovnega spleta, lahko prištejemo sledeče:

 

La Roche Posay Rosaliac Intense Antiredness Serum

Uporabnice je najbolj presenetilo dejstvo, da deluje kljub dostopni ceni. Sestavljen je iz termalnih vod, bogatih z minerali, ki takoj pomirijo razdraženo in vneto kožo; v formuli pa sta tudi ambofenol in nevrosenzin za spodbujanje enakomernejšega tonusa kože. Tekstura je lahka, nemastna, tekoča. Serum je primeren za suho in občutljivo kožo.

 

Darphin Intral Redness Relief

Čudovito hladi in osveži kožo, zato je odličen tudi po sončenju. Rdečo in razdraženo kožo najbolj učinkovito pomiri prek noči. Kot vsa kozmetika Darphin je tudi ta serum rahlo odišavljen, zato morda ni primeren prav za vsako žensko.

 

Avene Antirougeurs Jour Redness Relief Cream

Je povsem preprosta, vlažilna krema, ki pomaga pri zategnjeni in pordeli koži. Krema je zanimiva predvsem zaradi dejstva, da vsebuje majhno količino zelenega pigmenta, ki je odličen korektor pri rdečici, kot tudi zaščitni faktor ( 20), ki morda ne zadostuje za poletje, zagotovo pa je dovolj za prehodno in zimsko obdobje.

 

Ren Evercalm Antiredness Serum

Zmanjšuje vidnost rdečice in razdraženost kože. Vsebuje mlečne proteine, izvlečke arnike, morske alge,.. in sodi v enega najbolj prodajanih izdelkov te kozmetične hiše. Zelo hitro se vpije, rdečico pa zmanjša že v prvih dneh po uporabi.

 

Dermalogica Ultracalming Serum Concentrate

Sodi med enega najboljših izdelkov proti rdečici. Serum pomirja in obnavlja razdraženo kožo z UltraCalming kompleksom iz ovsenih in drugih rastlinskih ekstraktov. V podjetju Dermalogica pravijo, da serum ni kozmetični izdelek, temveč zdravilo za razdraženo, srbečo in pekočo kožo.

 

Estee Lauder Double Wear Custom Coverage Colour Correcting Duo

Izdelek je namenjen prekrivanju rdečice. Izbirate lahko med dvema formulama: prvi je bolj suh ( skoraj kot pasta) in je namenjen manjšim predelom, kot so posamezne, izrazite kapilare; drugi pa je bolj tekoč in namenjen večjim predelom. Rezultat je bolj enakomerna polt.

Seveda pri negi pordele kože ne gre brez učinkovitih zaščitnih krem, ki nas varujejo pred škodljivimi sončnimi žarki. Tudi pri posebni negi kože, kot je piling, je potrebna velika mera pazljivosti že tako občutljive kože. Ne izbirajte mehaničnih ali zrnatih sredstev, raje se odločite za piling, ki ga nanesete kot masko ali encimski piling. Sama priporočam odličen encimski piling uglednega podjetja Gratiae, o katerem sem pisala v enem od preteklih postov.

Fotografije vir: lookfantastic.com

2019-09-24T08:29:10+00:00

Leave A Comment