Kako pišem?2019-05-13T11:07:43+00:00

Einstein je nekoč rekel, da je skrivnost kreativnosti v poznavanju načina, da skrijemo svoje vire. Ta njegova iskrivost mi je všeč, zato vsega seveda ne morem zapisati, nekaj pa se preprosto ne da opisati le z besedami.

A, če strnem to kar počnem, je moje delo v bistvu iskanje in raziskovanje. Je nevidna sla, ki me vsakokrat na novo vodi k izvirom vedenja. Dojemanje pa nato sproži občutke, ki želijo spregovoriti.

 Sprva so to srečanja in pogovori z naročnikom, ki zarišejo poti za prve korake k nastajanju še nikoli napisanih besedil. Razumeti in biti razumljen.

Sledi raziskovanje znanega, ki se bo predstavilo v novi dimenziji in neznanega, katerega bistvo, še čaka na odkritje. Nikoli izčrpani viri. V tem času se večinoma že porajajo prve zamisli, iztočnice, besede ali krajša besedila, ki pripovedujejo. Prve energije.

Besedila nato prebiram in prebiram. Z njimi spim in hodim. Izpopolnjujem, spreminjam, dopolnjujem in brišem. Dokler se z besedilom ne poistovetim. Do ene ali včasih, dveh prvih končnih verzij, ki jih predstavim naročniku. Osnutki, ki želijo živeti.

 Predstavitev. Osvetlitev zgodb iz ozadja. Morebitne zadnje dopolnitve. Izročitev. © by AGL