Najboljši tekoči pudri za zrelo kožo: oboževani, nagrajeni, všečkani…

Z leti se naša koža spreminja in po 45. letu se ženske že srečujemo z nadlogami zrele kože. Najpogostejše med njimi so: pordela koža in temni podočnjaki, temne lise, kapilare in seveda gube in gubice, občutek izsušene kože, izguba strukture – kolagena,… Prav zato je zelo pomembno kakšne kozmetične proizvode izbiramo. Seveda so temelj dobre dnevne in nočne kreme, serumi in drugi dodatki kot so hyluronska kislina, vitamin c itd., a tudi med ličili je potrebno skrbno izbirati, saj nam pomagajo varovati in hraniti kožo, predvsem pa jih imamo rade, saj z njimi skrijemo nekatere pomanjkljivosti in poudarimo vse tisto, kar imamo rade. Tokrat sem se odločila, da Vam predstavim nekaj tekočih pudrov za zrelo kožo, ki jih strokovnjaki in umetniki ličenja uvrščajo v sam vrh. Nekatere med njimi sem preizkusila tudi sama.

 

1. Chantecaille Future Skin Foundation

Vir: www.chantecaille.com

 

Odlikuje ga inovativna gel – kremna tekstura, ki površino kože sijoče poudari. Občutek na koži je čudovit, poleg tega je zelo pokriven in hranljiv. Obogaten je s pigmenti, ki še dodatno poskrbijo, da so nepravilnosti manj vidne. Nudi ultra vlažilen učinek, ki ga nudijo sestavine kot so ekstrakt rožmarina, aloje in glicerin.

 

2.  Cle de Peau Beaute Radiant Cushion Foundation

Vir: www.cledepeaubeaute.com

Priporoča ga umetnica ličenja Molly R.Stern za vse ženske, ki imajo zelo suho kožo, zagotavlja 24 urno vlaženje in celodnevno obstojnost.

 

3. Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Vir: www.giorgioarmanibeauty.com

Sodi med največkrat nagrajene in opevane pudre, zato je pravzaprav že kar ikoničen. Končni izgled je zelo nežen zaradi uporabe Micro Fil tehnologije, tekstura pa zelo lahka, a kljub temu zagotavlja prekrivanje nepravilnosti in sijoč obraz.

 

4. La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation

Vir: www.lamer.eu

 

Izdatno vlaži kožo, hkrati pa je obogaten z antioksidanti in SPF zaščito pred soncem. Je dolgo obstojen, zmanjšuje pore, odlično prekriva nepravilnosti, v podjetju La Mer pa zatrjujejo, da kožo tudi zdravi. Sama ga še nisem preizkusila, obožujem pa njihove kreme in serume, zato zagotovo pride kmalu na vrsto.

 

5. Neutrogena Hydro Boost Hydrating Tint

Vir: www.neutrogena.de

Strokovnjaki ga cenijo predvsem zaradi dejstva, da zagotavlja dobro prekrivanje, vendar ne na račun vlaženja, kot se rado zgodi pri nekaterih drugih znamkah. Je pa tudi cenovno dostopnejši.

 

6. La Praire Skin Caviar Essence-in-Foundation

Vir: www.lapraire.com

Žametna tekstura napolnjena s celično, kaviar infuzijo, ki jo najdemo tudi v ostalih njihovih proizvodih. Preizkusila sem ga tudi sama in sem bila z njim zelo zadovoljna, zato ga brez zadržkov lahko priporočim, če boste le našle pravi odtenek. Žal je nabor odtenkov nekoliko skromnejši.

 

7. Sisley Paris Sisleya Le Teint Anti – Ageing Foundation

Vir: www.sisley-paris.com

Obogaten s prelepimi pigmenti za mladosten sijaj kože ter s številnimi aktivnimi sestavinami proti staranju kot je izvleček perzijske akacije. Nudi poenoten tonus kože, vidno pa vpliva tudi na učvrstitev kože in gube. Obstojen približno 8 ur.

 

8. Tom Ford Traceless Foundation

Vir: www.tomford.com

Ko nanese beseda na dekorativo Tom Ford, postanem pozorna. Kar nekaj kosov imam doma in z njimi sem več kot zadovoljna. Njihov puder obljublja dolgo obstojnost, odpornost proti vlažnosti v zraku in zaščito pred soncem. Zaradi hranljivih sestavin vpliva na zmanjšanje por, vidnih gub in mehkih linij. Kar pa je najpomembnejše je to, da kljub odlični prekrivnosti skoraj ni sledi, da ste z njim naličene.

 

9. Estee Lauder Double Wear Stay in Place

Vir: www.esteelauder.com

Odličen puder, ki sem ga preizkusila tudi sama, za dostopno ceno. Dobite ga v prek 50 odtenkih, zato boste zagotovo našle pravega. Zelo lahka tekstura, ki nudi obilo ugodja, a odlično obstojen. Prav ta kombinacija se je odlično obnesla na moji mešani koži. Predvsem obstojnost  je izstopajoča, saj traja cel dan, nanjo pa ne vpliva ne vročina, ne vlažnost, ne čas,.. Očaral me je tudi zato, ker se hitro vpije in na obleki ne pušča sledov ob vsakem gibu obraza.

Večino omenjenih pudrov boste lahko kupile pri nas, za kakšnega pa bo potrebno tudi v tujino. Skrbno ga izberite, če imate možnost, prosite za vzorček ali vsaj dovolite, da vas poskusno naličijo v drogeriji. Le tako boste ugotovile ali je prav za vas in za vašo kožo. Nakup pudra je investicija v vaše dobro počutje in tudi zdravje vaše kože. Ne hitite in naj vas ne prepričajo promotorke. Vzemite si čas in ga najprej za kakšen dan preizkusite in se šele nato odločite za nakup.

Naslovna fotografija: Vir osebni arhiv

2019-06-10T06:14:45+00:00

Leave A Comment