Majhni detajli za vrt z veliko duše

Vrt mi pomeni veliko. Zelo veliko. Je del moje osebnosti, mojega ustvarjanja, del mene. Sama vrtove (zasebne) delim nekako na tri stile: tiste, ki žalostno samevajo in jih lastniki ne negujejo, zato sploh ne vem, če bi jih lahko imenovala vrt; na tiste, ki so skrbno ustvarjeni s pomočjo krajinskega arhitekta in so ponavadi očiščeni vsega “balasta”, prepogosto pa žal odsevajo bolj osebnost arhitekta kot lastnika in na tiste vrtove, ki so jih lastniki ustvarjali desetletja in so polni ljubezni, energij in skrivnostnih kotičkov. Včasih dobimo občutek, kot da se razraščajo povsem naravno, naključno, a se v njih prikrito skriva energija, ki jo lastniki vlagajo v zasaditev. Kljub temu, da morda na prvi pogled niso tako “očiščeni” kot zen vrtovi, pa so ravno tako plod nenehne nege.

Za tokratni post sem izbrala nekaj preprostih detajlov, ki jih lahko vnesemo v svoj vrt, da bi mu vdahnili veliko duše. To so motivi petih elementov, ki v vrtu ne smejo manjkati: voda, les, zemlja, kovina in ogenj. In kar je najpomembneje je: da vse te stvari lahko naredimo sami, ideje pa so primerne tako za majhne kot velike vrtove.

 

VODA predstavlja plavajočo energijo. Prinaša mir, počitek, ravnovesje…

Vir: Pinterest

 

OGENJ predstavlja prosto energijo, ki se vzpenja prti vrhu. Prinaša toplino, razcvet, srečo…

Vir: Pinterest

 

LES predstavlja rastočo energijo, spodbuja nastanek in rast…

Vir: Pinterest

 

KOVINA predstavlja materializirano energijo. Simbolizira red in modrost.

Vir: Pinterest

 

ZEMLJA predstavlja stabilnost in podporo, tudi varnost.

Vir: Pinterest

Z vnosom vseh petih elementov Feng Shui-ja v naš vrt, bomo vzpostavili harmonijo, ravnovesje, pretok energij in ljubezen…

 

Če potrebujete takšna ali povsem drugačna, poslovna ali zasebna besedila, me lahko kontaktirate na info@musadivina.com. Več na moji spletni strani: www.musadivina.com pod rubriko Atelier.

2019-05-15T05:42:16+00:00

Leave A Comment