Kako v stanovanje vnesti elemente lesa

Večeri in jutra so že hladnejša, kmalu pa bo sonce izgubilo svojo moč tudi prek dneva. Počasi in prav potiho prihaja jesen. Čarobna v svojih tisočerih barvah, skrivnostna zaradi lenobnih meglic in sveža s hladnejšimi temperaturami, ki bodo vsak dan bolj dišale po snegu. In če smo prek poletja v naše domove in vrtove vnašali motiviko vode, ki nam je prinašal občutek svežine in hladu, pa z jesenjo iščemo motive, ki nas bodo obdale s toplino. Eden izmed takšnih je zagotovo les. Naravni seveda ( ne zgolj cenena imitacija ).

 

Veliki kosi pohištva in opaža v spalnici, dnevni sobi, jedilnici ali kopalnici

Pravzaprav se les lepo poda k vsaki barvi v stanovanju, med izrazitejšimi pa sta zagotovo pastelna krem in bela. Prav zato, ker sta nevtralni, les v kombinaciji z njima zažari v svojih strukturah in oblikah. Le preveč ga ne sme biti, saj se sicer njegova naravna in povsem prvinska lepota izgubi.

 

Les kot umetniški predmet

Vsak predmet iz lesa, obdelan ali neobdelan v sebi nosi dušo živega bitja. In prav v nobeni drugi rastlini se ta vrednost ne ohrani tako kot v lesu. Sam po sebi je dragocen in unikaten.

 

Je tisti čudež narave, ki za občudovanje ne potrebuje ne besed in ne dodatnega okrasja. Veličasten v svoji preprostosti.

 

 

Fotografije vir: Pinterest

Tekst: AGL

2019-09-17T06:14:35+00:00

Leave A Comment